In opmerkelijk nieuws

Website stopt!
Deze website stopt per maart dit jaar. We danken u voor het vertrouwen. Het is nu nog onbekend of er online informatievoorziening mbt brandweer in onze regio blijft.

U kunt brandweer Lemmer & Echten nog wel volgen op facebook.


webmaster Robert Scholten
Leeuwarder Courant - Alle Artikelen
 • Lenteweekend zwaar voor hooikoortspatiënt
  LEIDEN - Komend weekend wordt lenteachtig weer verwacht met temperaturen die kunnen oplopen tot 15 à 16 graden. Dat zal voor veel mensen zeer welkom zijn, maar niet voor hooikoortspatiënten. De elzenbomen zullen massaal gaan bloeien en hun pollen afgeven en dat is slecht nieuws voor wie daar allergisch voor is. Dat verwacht de Allergieradar van het Leids Universitair Medisch Centrum en de Wageningen Universiteit.

 • Studenten helpen in ouderenzorg
  LEEUWARDEN - Zestig studenten van het Friesland College gaan aan de slag in het ouderencentrum Erasmus in Leeuwarden. Hier combineren zij theorie en praktijk.

 • Verkeerd medicijn wordt gevangene fataal
  VEENHUIZEN -  Een gedetineerde in gevangenis Norgerhaven in Veenhuizen is overleden, nadat hij verkeerde medicijnen kreeg uitgereikt en innam.

 • Sensor waakt over kwetsbare oudere
  LEEUWARDEN - Honderd alleenstaande ouderen in Friesland worden komende tijd thuis met sensoren in de gaten gehouden om ongelukken in en om huis te voorkomen.

 • Dorpsbewoners leren reanimeren met AED
  FEANWÂLDEN - Ruim 25 inwoners van Feanwâlden en Feanwâldsterwâl nemen deel aan een training reanimeren met een AED. Het gaat om een project van Dorpsbelangen in samenwerking met EHBO-vereniging Dantumadiel.

 • Gangsterduo liet overal sporen achter
  ASSEN - Marcos van der P. was voor de politie snel te identificeren tijdens de rooftocht samen met zijn vriendin Enise B. in februari 2014. Hij liet bij slachtoffers DNA en vingerafdrukken achter. De verdachte stond al in de databanken voor vingerafdrukken en DNA. Hij had eerder zijn adoptieouders bedreigd met een vuurwapen.

wat doe_jij_bij_brand